In deze aflevering beschrijf ik dat ik op 2 adressen in Frankrijk garantie/serviceswerk heb uitgevoerd , tot tevredenheid van mijn opdrachtgevers, en dat er vervolgens op beide adressen vervolgopdrachten kwamen voor nieuwe werkzaamheden.

De eerste kwestie was in een woning in de buurt van Orleans en betrof de tegelvloer in de badkamer die los kwam te liggen nadat we de badkamer 1,5 jaar daarvoor hadden verbouwd. We zochten de oorzaak allereerst in de kwaliteit van de Franse tegellijm die we hadden toegepast bij het verlijmen van de vloertegels. De kwaliteit van bepaalde Franse materialen is niet van een niveau zoals wij dat in Nederland gewend zijn. Dit geldt voor onder anderen hout, gips, en nu, door schade en schande wijsgeworden, ook voor bepaalde lijmsoorten.

We konden de grote vloertegels ( 30x60 ) gemakkelijk met onze glaszuigers van de ondergrond lostrekken. De vloer daaronder bleek kletsnat te zijn! De lijm die nog vast zat aan de tegels bleek grotendeels eenvoudig te verwijderen. Het restant dat vastzat hebben we schoongemaakt, laten drogen en er daarna groeven in geslepen om de tegels we herbruikbaar te maken.

We hebben de ondervloer vervolgens goed laten drogen en de vloertegels opnieuw verlijmd met Eurocol 705 die we uit Nederland hadden meegenomen.

We hielden er echter ook rekening mee dat er misschien nog een andere veroorzaker van het probleem zou kunnen zijn, want de betegelde muur waar de wastafel aanhing, vertoonde ook enkele verdachte, d.w.z. vochtige plekken. Voor de zekerheid hebben we toen met de multitool een vertikaal stuk met de 15x15 tegeltjes eruit gehaald zodat we de waterleidingen en de afvoer konden controleren.

En wat bleek? Uit de mantel van de PEX slang van de warme zijde bleek water omhoog te komen! Deze slang met mantel lag, zonder koppelingen onder de vloer, in één stuk rechtstreeks vanaf de boiler naar de wastafelkraan. We trokken de slang uit de mantel en toen zagen we een klein scheurtje in de slang, onbegrijpelijk!

Logisch dat het water uit de mantel stroomde en voor een klein gedeelte in de muur terecht kwam maar voor het merendeel onder de vloertegels kwam.

Het was dus maar goed dat we een kritische blik hadden bij het oplossen van het probleem, want anders hadden we binnen een jaar weer moeten komen om met rode oortjes van schaamte het probleem opnieuw te moeten oplossen!

Enfin, de wastafelkraan op een andere wijze aangesloten op de warmwaterleiding ( de keuken zat aan de andere kant van de muur zodat we vanaf de keukenkraan een aansluiting konden maken voor de wastafelkraan), de muur weer dichtgemaakt en betegeld en gevoegd, en een tevreden opdrachtgever!

En toen kwam de verrassing: mijn opdrachtgever gaf een vervolgopdracht voor een verbouwing in een ander gedeelte van de woning. 3 weken werk met 2 personen! Bingo!

Het 2e werk waar ik service heb geleverd was van geheel andere aard en had een hele grote emotionele inpact voor mijn opdrachtgever.

We hadden in september 2016 een vervallen boerderijtje in de Limosin omgebouwd tot een volwaardige woning. Een nieuwe badkamer, keuken, de verrotte vloer en de balken van de woonkamer/kelder vervangen, de zolderetage verbouwd tot 2 slaapkamers met elk een Veluxraam en nog diverse andere werkzaamheden zoals in een tussenmuur (draagmuur) een uitsparing gemaakt, latei erin, kozijn en binnendeur geplaatst.

Toen mijn opdrachtgever eind mei 2017 vanuit Nederland weer in zijn 2e woning arriveerde, werd hij geconfronteerd met een hele vervelende verrassing: murene in de kelder en in een deel van de woonkamer bij de nieuw geplaatste tussendeur.

Voor de lezer die onbekend is met het verschijnsel "murene" : het is een zwam die zich ontwikkelt in woningen die te weinig geventileerd worden, in combinatie met een bepaalde relatieve vochtigheidsgraad, en in combinatie met bepaalde materialen die met elkaar verbonden zijn zoals steenachtigmateriaal en houtachtigmateriaal. De murene verspreidt zich via sporen in de lucht en werd het eerst ontdekt in Normandie en Bretagne en zakte vervolgens af naar het midden en zuiden van Frankrijk. Het is de schrik van bewoners van huizen, van gemeentes, en uiteraard van aannemers. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die een 24 uurs-storingsdienst hebben en die direkt in aktie komen om de zwam te verwijderen, de sporen te vernietigen met gas, muren te impregneren met gif en allerlei maatregelen nemen om de murene te vernietigen. De bedrijven vergelijken zich met de brandweer: ze moeten, na een melding, direkt in aktie komen.

Mijn opdrachtgever had nog nooit van murene gehoord en schrok zich helemaal te pletter bij het aanzicht van de grote zwammen en het vele rag in de kelder en rondom de tussendeur. Wanneer hij 2 maanden later zou zijn gekomen, zou het leed niet meer te overzien zijn geweest. Via de burgemeester van het dorpje werd een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld dat onverwijld kwam en voorvarend te werk ging. Muren werden ingespoten met gif, de gehele kelder werd behandeld, er werd een gat geboord in de vloer woonkamer/kelder en de tussendeur werd uit het kozijn gelicht om meer ventilatie te realiseren. Al met al werd het een aanzienlijke kostenpost voor mijn opdrachtgever omdat hij ook nog eens met zijn gezin 4 dagen elders moest verblijven. De schrik zat er goed in!

Helaas was het hoofdstuk murene niet gesloten, want toen mijn opdrachtgever in oktober van dit jaar opnieuw in de woning kwam, werd de schrik nog groter: ondanks de behandeling in mei dit jaar, was de murene opnieuw aanwezig in de vorm van zwammen en veel rag. Mijn opdrachtgever zag het helemaal niet meer zitten en zag zijn droomhuis verworden tot een rampenplan.

Na 3 deskundigen te hebben geraadplaagd werd duidelijk dat er onvoldoende ventilatie in de woning was, dat de nieuwe balken en de nieuwe vloer in de woonkamer niet op de natuurstenen muur mochten aansluiten en dat de houten latei en de staanders ook niet mochten aansluiten op de stenen muur. Dat waren namelijk plaatsen waarop de murene bijzonder goed gedijt.

Mijn klant belde mij op toen we bezig waren met het garantiewerk in de badkamer in het huis in de buurt van Orleans en vertelde zijn verhaal. Omdat ik mij kon vrijmaken ben ik in de auto gestapt en naar de plaats des onheils in de Limosin gereden. Vervolgens als service met mijn diamantboor 4 gaten geboord in de 60 cm dikke buitenmuren zodat er ventilatie ontstond op de gehele begane grond en in de kelder. Mijn opdrachtgever had binnen- en buitenroosters gekocht die ik gelijk op de muren vastboorde.

Het bedrijf dat de vorige keer was gekomen om de murene te bestrijden, kwam opnieuw, en ging weer aan de slag met gif en gas, gekleed in overalls en maskers. De lucht was niet te harden, in de woning blijven was onmogelijk. Ook werd een deel van de vloer en de balken verwijderd en gestut met stempels, dat gold ook voor het houten kozijn en de staanders onder de latei zodat de kopse kanten van de draagmuur ingespoten konden worden met het gas. Het was verbazingwekkend hoeveel rag er in de kieren van het cement en de stenen in de draagmuur zat!

Nadat het bedrijf weg was, vertelde mijn opdrachtgever dat hij er nu wel redelijk vertrouwen in had dat de murene effectief behandeld was, maar dat de toekomst moest uitwijzen of de murene inderdaad wegbleef en dat dat dan toch bij ieder bezoek een zorg zou zijn.

Maar, ook vroeg hij mij of ik in december de herstelwerkzaamheden wilde uitvoeren en dan tegelijkertijd goten en hemelwaterafvoeren rondom de woning wilde plaatsen! Een week werk met 2 personen. Ik kwam om service te verlenen en ging weg met een opdracht!

Zo zie je maar: service verlenen betaalt zich terug! Ik heb het vertrouwen van mijn opdrachtgevers niet beschaamd, ik heb heel veel geleerd en werk binnengehaald!

Dat noem je klantenbinding!